Akateemiset työt

Olen yhteiskuntatieteiden maisteri kansainvälisistä suhteista (politiikkatieteet) sekä vuodesta 2018 alkaen rekisteröitynyt tohtorikoulutettavaksi Lapin yliopistossa. Olen seurannut erityisesti armenialaisten kansanmurhan (1915–1923) historiallista tunnustamista kansainvälisessä politiikassa. Aihetta Suomen näkökulmasta käsittelevä pro gradu -työni on vapaasti luettavissa.

2018

Tohtorikoulutettava, Lapin yliopisto. Kansainväliset suhteet, yleinen tohtoriohjelma. Väitöskirjan aihe: Armenialaisten kansanmurhan tunnustaminen kansainvälisessä politiikassa. Ohjaajat: YTT Tapio Nykänen, PhD Johanna Vuorelma. Status: tauolla, haetaan rahoitusta

2017

Yhteiskuntatieteiden maisteri, kansainväliset suhteet.

Kirja-artikkeli: Tarinoita ja legendoja Kunnallisklubista. Teoksessa Rovaniemen Kunnallisklubi itsenäisessä Suomessa. Marja Tuominen, Tiina Harjumaa ja Mika Luoma-aho (toim.). Kustantaja: Rovaniemen Kunnallisklubi ry, 2017.

2016

Pro gradu: ”Me olemme kukoistaneet ilman kenenkään lupaa tai suojelusta”: kansanmurhan muistin politiikka ja armenialaisten kansanmurha. Lapin yliopisto, yhteiskuntatieteiden tiedekunta.

Artikkeli: Kansanmurhan historiallinen käsittely – menneisyyden läsnäolo ja koskemattomuus. Pohjoinen tiede- ja kulttuurilehti AGON 4/2016.

Tutkimusavustaja, Lapin yliopisto. Matkalla ajassa ja paikassa -hanke. Englannin- ja arabiankielisten aineistojen litterointi.

2015

Tiedekuntaneuvosto, jäsen. Yhteiskuntatieteiden tiedekunta, Lapin yliopisto.

Yliopistokollegio, varajäsen. Lapin yliopisto.

Edustajiston jäsen, Lapin yliopiston ylioppilaskunta (LYY).

2014

Hallituksen jäsen. Lapin yhteiskuntatieteilijät ry.

Ainejärjestötoimintaa, politiikkatieteet.

Kansainväliset suhteet (IR)

Kansainväliset suhteet (International Relations) on osa politiikkatieteitä ja politiikan tutkimust

Kansainväliset suhteet (International Relations) on osa politiikkatieteitä ja politiikan tutkimusta. Se osallistuu kansainvälisten kysymysten analyyttiseen tarkasteluun sekä pyrkii kuvaamaan, selittämään ja tulkitsemaan kansainvälisen järjestelmän rakennetta ja luonnetta. Perinteisesti tieteenala on keskittynyt valtioiden politiikkaan (erityisesti ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan) sekä sodan ja rauhan kysymyksiin kuten sen läheinen sukulainen, valtio-oppi tai valtiotiede. Kuitenkin muutokset maailmassa näkyvät nopeasti kv-suhteiden tieteenalan sisällössä. Nykyään tärkeän osan teemoista muodostavat ajankohtaiset teemat kuten ympäristö, kansainväliset järjestöt, kestävä kehitys, väestönkasvu, ihmisoikeudet, kansainvälinen oikeus, pakolaisuus ja ilmastonmuutos.

Kuva myrskytaivaasta, Rovaniemi Eteläkeskus