Olen yhteiskuntatieteiden maisteri kansainvälisistä suhteista (politiikkatieteet) sekä vuodesta 2018 alkaen rekisteröitynyt tohtorikoulutettavaksi Lapin yliopistossa. Olen seurannut erityisesti armenialaisten kansanmurhan (1915–1923) historiallista tunnustamista kansainvälisessä politiikassa. Aihetta Suomen näkökulmasta käsittelevä pro gradu -työni on vapaasti luettavissa.
2018
Tohtorikoulutettava, Lapin yliopisto. Kansainväliset suhteet, yleinen tohtoriohjelma. Väitöskirjan aihe: Armenialaisten kansanmurhan tunnustaminen kansainvälisessä politiikassa. Ohjaajat: YTT Tapio Nykänen, PhD Johanna Vuorelma. Status: tauolla, haetaan rahoitusta
- Uusia todisteita 102 vuotta vanhasta kansanmurhasta (blogi, 28.4.2017)
- Armenialaisten kansanmurhan kieltäminen Suomessa (blogi, 12.7.2017)
- Kansanmurhan tunnustamisen vaikeus – 104 vuotta myöhemmin (blogi, 27.4.2019)
2017
Yhteiskuntatieteiden maisteri, kansainväliset suhteet.
Kirja-artikkeli: Tarinoita ja legendoja Kunnallisklubista. Teoksessa Rovaniemen Kunnallisklubi itsenäisessä Suomessa. Marja Tuominen, Tiina Harjumaa ja Mika Luoma-aho (toim.). Kustantaja: Rovaniemen Kunnallisklubi ry, 2017.
2016
Pro gradu: ”Me olemme kukoistaneet ilman kenenkään lupaa tai suojelusta”: kansanmurhan muistin politiikka ja armenialaisten kansanmurha. Lapin yliopisto, yhteiskuntatieteiden tiedekunta.
Artikkeli: Kansanmurhan historiallinen käsittely – menneisyyden läsnäolo ja koskemattomuus. Pohjoinen tiede- ja kulttuurilehti AGON 4/2016.
Tutkimusavustaja, Lapin yliopisto. Matkalla ajassa ja paikassa -hanke. Englannin- ja arabiankielisten aineistojen litterointi.
2015
Tiedekuntaneuvosto, jäsen. Yhteiskuntatieteiden tiedekunta, Lapin yliopisto.
Yliopistokollegio, varajäsen. Lapin yliopisto.
Edustajiston jäsen, Lapin yliopiston ylioppilaskunta (LYY).
2014
Hallituksen jäsen. Lapin yhteiskuntatieteilijät ry.
Ainejärjestötoimintaa, politiikkatieteet.
Kansainväliset suhteet (IR)
Kansainväliset suhteet (International Relations) on osa politiikkatieteitä ja politiikan tutkimust
Kansainväliset suhteet (International Relations) on osa politiikkatieteitä ja politiikan tutkimusta. Se osallistuu kansainvälisten kysymysten analyyttiseen tarkasteluun sekä pyrkii kuvaamaan, selittämään ja tulkitsemaan kansainvälisen järjestelmän rakennetta ja luonnetta. Perinteisesti tieteenala on keskittynyt valtioiden politiikkaan (erityisesti ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan) sekä sodan ja rauhan kysymyksiin kuten sen läheinen sukulainen, valtio-oppi tai valtiotiede. Kuitenkin muutokset maailmassa näkyvät nopeasti kv-suhteiden tieteenalan sisällössä. Nykyään tärkeän osan teemoista muodostavat ajankohtaiset teemat kuten ympäristö, kansainväliset järjestöt, kestävä kehitys, väestönkasvu, ihmisoikeudet, kansainvälinen oikeus, pakolaisuus ja ilmastonmuutos.